Vila i frid!

Somliga av oss har förmånen att kunna semestra under sommaren. Så även undertecknad. Det är skönt med semester! Men en semester blir inte alltid som man tänkt och hoppats. Jag hade sett fram emot flertalet promenader i skog och mark och en och annan paddling på böljan blå, men en ihärdig förkylning från Blekinge satte stopp för mycket av detta. När krafterna sviker av olika anledning blir det extra angeläget att vila och det är väl det som är själva poängen med att det finns något så förmånligt som semester?

Så vilat har jag gjort och det har varit värdefullt, så värdefullt att det förtjänar att omnämnas på framsidan av höstens församlingsblad. För vilan är inte något som bara hör semestern till. Den återkommande vilan behöver få nödvändigt utrymme i våra liv. Gud själv lär oss vikten av detta genom att fullborda sitt skapelseverk genom att vila (1 Mos 2:1-3) och Hans barn har att ser fram emot att få gå in i ”den eviga sabbatsvilan” (Heb 4:1-11).

När vi så kavlar upp ärmarna inför ännu en höst fylld av aktiviteter får vi alltså påminna varandra om att inte glömma bort den återkommande vilan. För om Gud själv tycker att vilan är viktig borde väl även du göra det? Vila alltså i frid i Guds trygga famn!

Vision

Vi vill att vår gemenskap skall vara en öppen miljö för växande, där vi ger Gud utrymme att verka i våra liv som enskilda kristna och som församling, så att Jesus Kristus blir tydlig i oss och i samhället.
Läs mer om vår vision under Församlingen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+