“Att gå sönder och bli hel igen – finns det läkning efter otroheten?”

En föreläsning i ord och ton i Sockenstugan den 22 november kl 18:30
med Laila Dahl, par- och relationsterapeut, artist och författare.
Föreläsningen riktar sig till alla som vill veta mera om
känslomässig bearbetning och acceptans –  på olika områden
i livet. Vad gör man när tillvaron krackelerar och man går
sönder inuti?
För mer info läs här.

Ordet

Ännu en jul närmar sig och än en gång får vi möjlighet att fira inkarnationens under: Ordet har blivit människa! Johannes-evangeliets inledning lyder:

1I begynnelsen var Ordet , och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. 2Han var i begynnelsen hos Gud. 3Allt blev till genom honom, och utan honom blev ingenting till av det som är till (Joh 1:1-3).

Johannes skriver lite senare att alla som tog emot detta ord fick rätten att kallas Guds barn. Vad är det för ord Johannes talar om? Ordet är Jesus! Den omtyckte pastorn och författaren Tomas Sjödin drar följande slutsatser av detta:

Det måste innebära att när vi öppnar Bibeln är det inte bara meningar och formuleringar vi möter – utan Honom själv! Att ofta dra sig undan med sin Bibel är lika naturligt som att de älskande söker varje tillfälle att få vara tillsammans. Ibland blir samvaron många långa timmar, ibland bara ett par ord och en kyss. Tiden avgör inte kvalitén på mötet.

Nej, tiden avgör verkligen inte kvalitén på mötet, men vi behöver inse att även det korta mötet behöver tid för att bli av. Så inför firandet av ännu en jul får vi alla ställa oss den nödvändiga frågan: Finns det tid för Ordet i mitt liv? Finns det tid för det goda mötet, hur långt eller kort det än kan tänkas vara?

Pastor Tomas

Vision

Vi vill att vår gemenskap skall vara en öppen miljö för växande, där vi ger Gud utrymme att verka i våra liv som enskilda kristna och som församling, så att Jesus Kristus blir tydlig i oss och i samhället.
Läs mer om vår vision under Församlingen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+