Frälsningen

Den söndag då detta församlingsblad blir klart är dagens tema i kyrkoåret Frälsningen. Det är en dag då vi får veta att frälsning inte handlar om att människan kan slå sig till ro i tron att Gud fixar allt. Nej, den frälsning som Gud erbjuder den mänsklighet som behöver räddas handlar om samverkan, samverkan mellan himmel och jord, mellan Gud och människa. Gud erbjuder människan frälsningens väg, ja, Han vill leda henne fram till den och på den, men det är upp till människan att gå den, i tillit och överlåtelse.

I slutet av december får vi än en gång möjlighet att fira en avgörande händelse i Guds frälsningsplan. Vi firar att Gud blir människa. Han som ensam är odödlig och bor i ett ljus dit ingen kan komma och som ingen människa har sett eller kan se (1 Tim 6:16) väljer att bli både synlig och gripbar i ett litet barn. Livets källa blir synlig i det lilla Jesusbarnet. I Honom uppenbaras frälsningens väg för den fallna människan och hon uppmanas att lägga sitt liv i Frälsarens hand och bejaka Hans frälsande verk. Den människa som upptäckt sin djupaste längtan gör klokt i att lyssna till uppmaningen. ”Kan själv”, säger istället den omogna människan. ”Kan inget”, säger den modlösa människan. ”Herre Jesus Kristus, Guds son, förbarma Dig över mig!”, säger den människa som anat sanningen om sig själv och Gud.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.