Ett liv i sanningen

Under flera år har det mot slutet av sommaren funnits möjlighet att samlas på Fagernäs till församlingsdag med gemenskap och undervisning som en upptakt inför hösten. I år blev det istället en församlingsutflykt då skutan (eller snarare bussen) styrdes mot Lynäs sommarhem den 19/8. Vi fick ha församlingsmöte, äta god mat, umgås och tänka en och annan förhoppningsvis klok tanke. Nedan finner du ”kärnan” i det bibelstudium som var mitt bidrag till dagen.

I Joh 18:37 säger Jesus till Pilatus (Folkbibelns övers.): Du själv säger att jag är kung. Därför är jag född och därför har jag kommit till världen, för att vittna om sanningen. Var och en som är av sanningen lyssnar till min röst. Jesus säger också i Joh 14:6: Jag är vägen, sanningen och livet.

I 2:a och 3:e Johannesbrevet är det tydligt hur självklart det är för den åldrade lärjungen Johannes att ett kristet liv är ett liv i sanningen. Han gläder sig åt att höra att människor faktiskt lever i sanningen. Allt detta säger oss att den människa som strävar efter det som är sant, genuint och äkta hamnar oundvikligen hos Jesus, Han som är Vägen, Sanningen och Livet. Vi får alla reflektera över frågan: Är jag en sådan människa? Vill jag vara det?

Bönetips: Visa mig, Herre, din väg, jag vill vandra i din sanning. Ge mig ett odelat hjärta så att jag vördar ditt namn (Ps 86:11).

Välkommen till årets Gemenskapsdag

med Forsbrokyrkans församling
Söndag 19 augusti

Samling på Forsbrokyrkan kl 9.00 och avfärd med BUSS till
Lynäs sommarhem, som vi har för oss själva hela dagen!
Hemfärd kl 17.

Under dagen äter vi lunch och fikar och umgås över generationsgränserna. Vi kommer att fira gudstjänst tillsammans, ha församlingsmöte och lyssna till vår pastor Thomas Jonsson.

Vill du kan du ta med dig badkläder då tid kommer att finnas tid till bad om vädret tillåter. För barnen kommer det att finnas andra aktiviteter när vi vuxna pratar kyrka.

Anmäl dig och meddela om du har behov av specialkost till Erika Planeskog senast torsdag 16 augusti.
070-3298751 eller erika.planeskog@gmail.com

Skaparkvällar på Fagernäs