Vägen till korset

Liksom de föregående söndagarna finner du här söndagens predikan i pdf-format. Palmsöndagens tema är ”Vägen till korset” och vi uppmuntras att slå följe med Jesus mot Påskens centrala händelser. Med Palmsöndagen inleds ”Stilla veckan” eller ”Stora veckan” som den även kallas av många i den världsvida Kyrkan och som en hjälp till bön och andakt under denna vecka finns även ett dokument med bibeltexter för veckans olika dagar. Förhoppningsvis kan dessa hjälpa dig att djupare begrunda Påskens förunderliga budskap i bön och reflektion.

Självfallet känns det märkligt att inte kunna inbjuda till gudstjänst i någon av våra kyrkor under den kristna trons centrala högtid, men vi försöker göra det bästa av situationen och om tekniken står oss bi ska det t.ex. gå att lyssna till en Korsvägsandakt på Långfredagen. Mer om kommande händelser så småningom! Vi ber med och för varandra och för den värld vi får leva och verka i! Nåd och frid! /Pastorn

Predikan i PDF:
Vägen till korset

Bibeltexter Stilla veckan

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.